Salut i Gènere, Acupuntura i Feminisme

Aquests dies enrera he publicat una sèrie de 4 articles sobre l’alternativa que representa l’Acupuntura respecte al sistema sanitari patriarcal que impera actualment.

Sent conscient que es tracta d’un problema estructural (social i cultural) i que s’usi la medicina que s’usi, si es fa en un sistema “malalt”, tenim números de seguir “malalts”, sí que en la seva vessant més intrínseca i essencial, en la seva manera d’entendre la vida i la vida saludable, l’Acupuntura té una mirada feminista, més que la medicina occidental, moderna i patriarcal.

Al primer escrit per-que-lacupuntura-es-feminista-i un poema de Juana Castro ens introdueix el tema.

Al segon escrit per-que-lacupuntura-es-feminista-ii ens preguntem si el paradigma científic ens és vàlid també a les dones.

Al tercer escrit per-que-lacupuntura-es-feminista-iii  parlem sobre l’atenció a la salut ginecològica i obstètrica des d’una perspectiva de gènere.

Al quart i últim per-que-lacupuntura-es-feminista-iv abordem la qüestions relacionades amb la salut mental també des d’una perspectiva de gènere.

Aquesta ha estat la meva contribució al tema, tan proper i tan rellevant. Per si us interessa i en voleu llegir més, el Diari de la sanitat acaba de publicar també una sèrie de 7 articles d’opinió sobre les violencies-dels-sistemes-sanitaris-envers-les-dones . Us recomano que no us els perdeu.

Finalment, el dia 21 de març, a les 19’00h, a La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, s’ha organitzat un events on es debatran aquestes i altres qüestions i que porta per títol “Cap a un sistema sanitari no patriarcal: les dones parlem”. M’encantaria poder assitir-hi, si no pot ser, aquí us he deixat la meva aportació.

CONTACTE