Punt d’Acupuntura respon als adolescents

Aquesta entrada va dedicada als i les alumnes d’anglès de la Montse, de la Pobla de Segur. Al seu dia em van enviar tot d’idees per a futurs articles per a la web de Punt d’Acupuntura, així que avui, amb totes elles, escric aquestes quatre línies, intentant respondre alguns dels seus dubtes al voltant de l’Acupuntura.

– A QUINA EDAT ES POT COMENÇAR A REBRE TRACTAMENTS AMB ACUPUNTURA?descarga

La corrent clàssica de la medicina xinesa explica que fins als 7-8 anys és millor no punturar, ja que fins a aquesta edat els sistemes bioenergètics del nen s’estan consolidant en totes les seves esferes: física, emocional, psicològica, mental, espiritual… i no és adequat intervenir-hi modificant-ne la seva naturalesa primigènia. Aquesta naturalesa pròpia es correspon amb l’etapa més “yang” de la vida, per tant el Qi es mou molt ràpidament i amb la puntura, el cos del nen seria fàcilment sobre-estimulat. Així, existeixen un seguit de tècniques corporals suaus, també basades en els principis de la mateixa medicina xinesa, que no són invasives, com per exemple la Tuina i el Shonishin, d’origen japonés, amb les que ràpidament s’obtenen resultats molt bons en nens i de manera agradable per a ells.

A partir del 7 anys en nenes i 8 anys en nens, ja es pot anar incorporant la puntura al tractament pediàtric, i a partir del 14-16, a l’adolescència, les sessions d’acupuntura ja no difereixen de les dels adults.

-ON HI HA PUNTS D’ACUPUNTURA?

A TOT el cos trobem punts d’acupuntura (Qixue). Incloent: tronc (pit, dors, abdomen, zona pèlvica) coll, crani, cara, orelles, extremitats, mans i peus.

A veure com aneu de matemàtiques… Aproximadament existeixen: 309 punts unilaterals en Meridians Principals, 52 punts en Meridians Extraordinaris, uns 270 punts fora de canal o “Extra”, 110 punts d’Auriculoteràpia, 19 punts de Craneopuntura, 47 punts de Rino-faciopuntura, 28 punts de Manopuntura i 30 de Podopuntura.

-QUEDA MARCA A LA PELL DESPRÉS DE LA PUNTURA?

L’agulla d’acupuntura és molt fina i, generalment, no queda marca de la punxada a la pell. En ocasions, sí que s’observa una vermellor (eritema cutani) que rodeja el punt amb l’agulla inserida. Aquesta reacció reflecteix l’activitat desencadenada per l’agulla en aquella zona cutània i va desapareixent un cop es retira la mateixa. Finalment, tot i que no és el més habitual, pot ocórrer que es penetri algun petit capilar de la pell al colocar l’agulla. Si això succeeix, al retirar l’agulla apareix una petita gota de sang i posteriorment pot quedar-hi un hematoma que en qüestió de dies va desapareixent i no passa res.

-QUINES SERIEN LES INDICACIONS MÉS FREQÜENTS DE L’ACUPUNTURA EN ADOLESCENTS I JOVES?      images-1

Destacarien: Amigdalitis o refredats de repetició, Acné, Alteracions del cicle menstrual, Alèrgies, Bronquitis asmàtica, Trastorns adaptatius, Alteracions de l’estat d’ànim en relació a la imatge corporal, Obesitat, Miranyes, Deshabituació en consum de tòxics (tabac, alcohol…), i qualsevol altre malestar que pugui alterar el trànsit per aquesta bonica, única i especial etapa de la vida.

Moltes gràcies per les vostres preguntes! Ja sabeu que estaré encantada de respondre totes les que em feu arribar a través de la pàgina de facebook de Punt d’Acupuntura o bé a través del correu info@puntdacupuntura.cat

CONTACTE