Feliç solsitici d’Hivern

Segons la cosmologia de totes les tradicions i cultures, l’hivern és aquell període comprès entre la tardor i la primavera. Per tant, transitem des d’una estació que ens aboca al fred (la tardor), a una estació que ens porta cap a la calor (la primavera). És l’hivern, i concretament el punt que celebrem avui, el solstici d’hivern, el moment en què es dóna el punt d’inflexió, aquest canvi de polaritat o de direcció.

La cosmologia xinesa clàssica, es refereix a l’hivern com al Yin en el Yin, aquell moment en què no hi ha ni rastre del Yang (activitat, vitalitat, força, energia). El Yang es troba soterrat, confinat abaix i ben endins, protegit, condensat i quiet. I així ha de ser perquè des d’aquest lloc, i a partir d’avui, ens pugui anar donant cada dia una mica més de llum i, arribat el moment, pugui rellançar una nova primavera. Així doncs, l’hivern és la quietud i la pau pròpies de la font que emana la força impulsora de naixements i de nous cicles.

solticio

En l’hivern hi ressonen l’Aigua, el fred, la part baixa del cos, les venes Ronyó i Bufeta urinària, els esfínters, els ossos i la medul·la, les dents i l’oïda, el color negre, el salat, la por (prudència/temeritat), la voluntat… Per a què tot això funcioni correctament, així com diem que toca “de manera natural”, calen unes cures i uns hàbits a tenir en compte en aquest període:

-Respectar les hores de descans i de son, que probablement siguin més notòries i necessàries en aquesta època

-Protegir-se del fred, a tots nivells: ambiental, corporal, emocional

-Ingerir aliments calents i nutritius: sopes, cremes, guisats

-Aprofitar les hores de sol per dur a terme l’activitat i també per generar activitat física suau: Qigong, exercici suau, yoga

I evidentment, no oblidar l’Acupuntura, que pot ajudar-vos a regular qualsevol alteració que sorgeixi durant aquest període.

Feliç solstici d’hivern!

CONTACTE