Acupuntura per a l’insomni: sí, parlem-ne!

L’insomni, ja sigui de conciliació (costa agafar el son) com de fragmentació (despertars nocturns o vigília precoç), és un problema de salut cada cop més freqüent al nostre entorn. En les dones sol empitjorar quan arriba la menopausa, però les causes del trastorn són múltiples. I les conseqüències també: cansament i somnolència diurnes, estats d’irritabilitat, malhumor i ansietat, baix rendiment a la feina, risc per a la conducció de vehicles, dificultat de concentració, inquietud… entre d’altres.

45-1El tractament habitual de l’insomni es realitza a base de fàrmacs que solen tenir efectes secundaris nocius com ara: mareig i aturdiment (amb risc de caigudes en la gent gran), somnolència l’endemà, tolerància, dependència, abús i sovint recaiguda al deixar de prendre’l. Per aquest motiu força persones són reàcies a tractar-se i pateixen en silenci aquest problema, disminuint considerablement la seva qualitat de vida.

L’Acupuntura és una bona opció en l’abordatge d’aquests casos, ja que procura anar a l’arrel del problema en el cicle son-vigília, promou una regulació integral i duradora en el pacient i no té cap efecte secundari associat.

Us deixo un parell d’enllaços a dues revisions sistemàtiques en relació a aquest tema del 2016. El primer sobre Insomni en dones en peri- i post- menopausa, on l’Acupuntura demostra ser eficaç en la reducció dels trastorns del son en aquesta etapa de la vida de la dona (pubmed), i el segon, d’evidència més limitada per biaixos dels estudis analitzats, sobre Insomni i Acupuntura en població general (acupuncture).

Que tingueu feliços somnis!

 

CONTACTE