D’estiu a tardor, moment de canvi

Segons la cultura xinesa clàssica, que vincula els fenòmens de la naturalesa de l’exterior i amb els de l’interior, l’any no es divideix només en 4 estacions sinó que entre cada estació hi ha un període, definit i caracteritzat, de transició. Són els períodes temporals que de manera natural s’esdevenen entre l’hivern i la primavera, la primavera i l’estiu, l’estiu i la tardor, i la tardor i l’hivern.

Són necessàriament períodes de canvi, de reubicació i reordenament. D’integració i harmònica ressonància dels canvis de fora, a dins. Probablement en aquests moments de l’any es fan més evidents i palpables els canvis en les hores de llum del dia, en els fenòmens meterològics, en les activitats horaris i rutines, en els estats d’ànim que ens acompanyen… i també es fan més evidents les possibles dificultats en portar a terme i su-portar aquests canvis de la manera més natural i fluïda possible.

En Medicina Xinesa el moviment que gestiona el canvi és el moviment de la Terra, o de la Melsa i l’Estómac en el cos, o de la Humitat en l’ambient.

seasons

Ara ens trobem transitant des del Foc expansiu de l’estiu cap al punt Metàl·lic tallant de la tardor, i el dinamisme més o menys acollidor de la Terra ens acompanya: la xafogor d’aquests dies enrera, la pluja d’avui que ha humitejat els camps i la seva olor, la readaptació a les activitats habituals que potser genera aquell punt d’ansietat que fa que sembli que tinguem més gana…

Així, segons com de sana i equilibrada tinguem la Terra en nosaltres, més o menys dolç serà el trànsit que estem atravessant. Si notes: digestions lentes, cos pesat i cansament, lentitud de pensament i moviment, femta tova, dolors articulars al inici dels moviments, rumiació, desànim, mucositat, inflor o sensació de retenció de líquids, és que cal regular aquesta esfera.

Com? Quatre consells a nivell d’hàbits i dieta i unes poques sessions d’Acupuntura.

No ho dubtis i vine a consultar!

servicios-adaptacion-cambio-climatico

CONTACTE